Welkom

Een oplossing voor elk project om corrosie tegen te gaan


Duurzaamheid, levensduur, kostprijs en materiaalefficiëntie: dit zijn de punten waar onze sector momenteel aandacht aan besteedt als voorbereiding op de toekomst. 

Onze markt voor poederlakken moet continu op zoek naar oplossingen tegen corrosie van metaalondergronden. Corrosie is de elektrochemische interactie tussen een metaal en de omgeving ervan die de esthetische kwaliteit, functionaliteit en integriteit wijzigt of doet afnemen. Om metaalondergrond te beschermen tegen corrosie, moeten we een geschikt systeem vinden en aanbrengen, rekening houdend met de omgevingen waaraan het systeem tijdens zijn levensduur wordt blootgesteld.

Dankzij zijn expertise en uitgebreid assortiment poeders op basis van thermoplastische en thermosettingtechnologieën, kan Axalta Coating Systems de meeste corrosieproblemen in alle klimaten de baas.

Samen overlopen we bij de start van uw project verschillende systemen met 1 of 2 lagen, ons productgamma en technische aanbevelingen. U beschikt over een unieke productkiezer om het beste product voor uw project te vinden op basis van specifieke criteria. Voor de verschillende omgevingen bestaat corrosiebescherming uit een combinatie van de ondergrond, de oppervlaktevoorbereiding, de keuze van het coatingsysteem en de manier van aanbrengen. 

Samen beschermen we uw project!

 

Begin met de basis


Alvorens uw primer en eindlaag te kiezen, zijn er drie belangrijke stappen om het geschikte anticorrosieproduct te vinden voor uw project.

Ondergrond

Elke metaalondergrond heeft zijn eigen specificaties. Voor elke ondergrond bestaat er een coatingoplossing die voor optimale bescherming zorgt.

Omgeving & duurzaamheid

Een belangrijke stap om het beste anticorrosiesysteem te vinden, is het bekijken van de omgeving en de duurzaamheid. Dit bepaalt welke de beste primer is.

Oppervlaktebehandeling

Het resultaat van uw coating hangt af van de oppervlaktebehandeling. 

Anticorrosie productgamma


Axalta Powder Coatings levert een breed gamma van coatingsystemen op basis van thermoplastische en thermosettingtechnologieën. Ontdek hier de specificaties van elk productgamma.

Abcite® X60

Abcite® X60 is een eenlagig, primervrij, krachtig, hechtend poederlakgamma met de beste en duurzaamste corrosiebescherming op de markt voor staal en andere metalen die aan de moeilijkste omstandigheden worden blootgesteld.

Abcite® 2060

Dankzij de vlamspuittechnologie van Abcite® 2060 beschermt u grote metalen structuren ter plekke in de meeste weersomstandigheden en repareert u onvoorziene schade gemakkelijk zonder de structuur te ontmantelen.

Plascoat® PPA 571 gamma

De ideale coating voor items in openlucht die blootgesteld zijn aan zware stedelijke condities of het zeeklimaat. Plascoat® PPA 571 biedt langdurige bescherming van metaal onder barre omstandigheden.

Plascoat® PPA 742

Plascoat® PPA 742 is een eenlagige thermoplast die kan worden gebruikt als primer, en specifiek ontwikkeld werd om aan te brengen onder een Alesta® topcoat.

Alesta® ZeroZinc primers

De corrosiewerende primers Alesta® ZeroZinc bieden een thermosettingcoating die de ondergrond isoleert tegen de omgeving en zo het corrosieproces minimaliseert.

Alesta® ZeroZinc Uniprime

Alesta® ZeroZinc Uniprime is dé multifunctionele primer bij uitstek. Hij voldoet aan de strengste anticorrosievereisten, ongeacht de vorm of het type van het onderdeel, en dekt moeilijk te bereiken stukken moeiteloos af.

AquaEC

™ 

Electrocoats

De elektrocoatingtechnologie biedt mogelijkheden om energie te besparen. Daarnaast zijn onze electrocoats uitstekend bestand tegen chemische stoffen en corrosie, hebben ze zeer goede mechanische eigenschappen en hechten ze zich perfect op diverse ondergronden.

Technische video's

Een beeld zegt meer dan duizend woorden.

Om een systeem te kiezen om uw onderdelen en constructies optimaal te beschermen tegen corrosie, wilt u de producten natuurlijk aan het werk zien. Daarom vindt u op onze website een bibliotheek met technische video's.

Samen beschermen we uw project

Define your substrate

Productkiezer

Vind hier de juiste anticorrosieoplossing voor uw project

HIER GAAN WE

Technische aanbevelingen


Nadat u uw ondergrond, poedersysteem en oppervlaktebehandeling hebt gekozen, dient u nog enkele vragen te beantwoorden. Wij geven u advies, van het ontwerp van uw metaalonderdeel of het aanbrengen van het poedersysteem tot de verschillende kostenfactoren.

Al vanaf het begin van uw project is het algemene design van de constructie een belangrijk aspect. Dit vereenvoudigt de oppervlaktevoorbereiding, het aanbrengen, de inspectie en het onderhoud.

Bij het aanbrengen van poederlaklagen dient u belangrijke richtlijnen te volgen voor het optimaal aanbrengen van uw poeder, thermosetting of thermoplastic.

Ondergrond, coating, energie, werkuren, onderhoudskosten: dit zijn de belangrijkste kosten om rekening mee te houden in uw project. Afhankelijk van het gekozen anticorrosiesysteem zijn ze echter niet allemaal hetzelfde.