Privacy


GDPR Privacy Statements

Main

Laatst bijgewerkt: 14 juni 2022

Axalta GmbH namens zichzelf en haar dochterondernemingen met vestigingen in  België,  Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Rusland, Spanje, Tsjechië, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika, Zweden en Zwitserland. Axalta verzamelt, bewaart, deelt, gebruikt en verwerkt op andere manieren informatie van en over bezoekers aan deze website, klanten en verkopers via de website of in het kader van onze off-line bedrijfsactiviteiten. Deze Verklaring is niet van toepassing op informatie die wordt verzameld, opgeslagen, gedeeld of gedistribueerd door websites van derden. Deze Verklaring kan van tijd tot tijd worden bijgewerkt.

Voor het toepasselijk recht inzake gegevensbescherming, is Axalta de verantwoordelijke voor de persoonsgegevens die van u op de website of anderszins worden verzameld voor het uitvoeren of ontwikkelen van onze activiteiten voor u. In deze Verklaring wordt onder persoonsgegevens verstaan: alle informatie betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare persoon, en in rechtsgebieden waar zulks van toepassing is, een identificeerbare, bestaande (rechts)persoon.

Inhoudsopgave

Informatie die wij automatisch verzamelen

Informatie die u ons verstrekt

Website-analyse

Cookies

Gebruik van Persoonsgegevens

Openbaarmaking van Persoonsgegevens

Kinderen

Marketing

Beveiliging

Bewaren van Persoonsgegevens

Externe links

Uw rechten

Wijzigingen in deze Verklaring

Contactinformatie

Geautomatiseerde gegevensinzameling

Wanneer u onze website bezoekt, verzamelt onze server automatisch bepaalde door de browser of het apparaat gegenereerde informatie, die in sommige gevallen kan bestaan uit persoonsgegevens, waaronder, maar niet beperkt tot:

  • uw domein;
  • uw IP-adres;
  • de datum, tijd en duur van uw bezoek;
  • uw browsertype;
  • uw besturingssysteem;
  • uw paginabezoeken;
  • overige informatie over uw computer of apparaat;
  • internetverkeer;
  • uw gebruikersgedrag (bijv. hoe u door de website navigeert).

Wij gebruiken deze automatisch verzamelde informatie niet om u te identificeren op naam. Evenmin worden de gegevens gekoppeld aan de informatie die u ons vrijwillig verstrekt, zoals hieronder beschreven.

Informatie die u ons verstrekt

Om toegang te krijgen tot bepaalde delen van de website of deze te gebruiken, of om te genieten van de volledige functionaliteit van de website of anderszins bij het uitvoeren van uw activiteiten met ons of indien u zaken met ons wilt doen, wordt u gevraagd bepaalde persoonsgegevens aan ons te verstrekken op de volgende manieren:

  • door formulieren in te vullen (bijvoorbeeld het formulier "Contact") op onze website of tijdens een beurs of ergens anders waar wij zaken doen;
  • door een enquête in te vullen, een verzoek in te dienen, een vraag te stellen, door u op onze website te registreren of een bestelling te plaatsen;
  • door documentatie van onze website te downloaden;
  • door u in te schrijven voor nieuwsbrieven of andere communicaties;
  • door met ons te corresponderen via telefoon, e-mail, of anderszins met gebruik van uw contactgegevens; of

Gewoonlijk omvatten de persoonsgegevens die u ons verstrekt uw naam, het bedrijf waar u voor werkt, zakelijk adres, telefoonnummer en e-mailadres en persoonlijke informatie die nodig is om vragen of klachten te kunnen oplossen.  Indien u solliciteert naar een functie, werkstage of stageplaats, wordt u gevraagd om bepaalde aanvullende informatie te verstrekken, bijvoorbeeld over uw opleiding, arbeidsverleden en recht om te werken, overeenkomstig een specifieke privacyverklaring voor kandidaten voor de functie.

Wij stellen u op de hoogte wanneer persoonsgegevens nodig zijn om een overeenkomst met u af te sluiten (zoals vooruitlopend op een arbeidsovereenkomst of een dienstenovereenkomst) of om uitvoering te geven aan een overeenkomst met u (zoals het verlenen van diensten op uw verzoek). Het niet verstrekken van informatie of het intrekken van eerder verstrekte toestemming kan ertoe leiden dat wij niet in staat zijn de gevraagde diensten of producten te leveren, of uw sollicitatie in behandeling te nemen.

Tracking / Analyse

Wij maken gebruik van webtracking en webanalysesoftware om de gebruiksfrequentie en het aantal mensen dat onze website bezoekt, bij te houden. In deze context verzamelen wij geen persoonsgegevens die uw identiteit aan ons zou kunnen bekendmaken. Alleen het IP-adres dat u gebruikt wanneer u ons bezoekt, zal worden verwerkt. Deze gegevens zullen alleen groepsbreed in samengevoegde vorm worden gebruikt voor statistische doeleinden en verdere ontwikkeling van onze websites, voor zover dat wettelijk is toegestaan.

Onze webtracking en analysesoftware wordt uitgevoerd door een externe leverancier, Webtrekk GmbH, Berlijn, Duitsland op basis van een overeenkomst met Axalta, LLC voor alle bedrijven in de Axalta Groep.

U kunt op elk moment bezwaar maken tegen het verzamelen en gebruiken van de voornoemde informatie voor statistische doeleinden en verdere ontwikkeling van onze website, door

·         de “trackgebruik”-instelling in uw browser te deactiveren of

·         door hier gebruik te maken van de afmeldfunctie van Webtrekk GmbH 

Social bookmarking

Deze website bevat "AddThis"-plugins waarmee u bepaalde websitecontent via een selectie van sociale netwerken of andere websites kunt delen. AddThis maakt gebruik van cookies (zie onder) en verzamelt bepaalde informatie (zoals de gebruiksduur van de AddThis plugin of de taalinstellingen in uw browser) die worden verwerkt door AddThis, LLC in de VS. Meer informatie over het verzamelen, verwerken en gebruiken van gegevens en informatie door AddThis, LLC, vindt u op www.addthis.com/privacy. Axalta verzamelt, verwerkt of gebruikt deze informatie niet.

U kunt bezwaar maken tegen het verzamelen en gebruiken van de voornoemde informatie door AddThis, LLC door gebruik te maken van de afmeldfunctie hier.

Onze externe leveranciers zijn beide gecontracteerd op basis van een overeenkomst met Axalta, LLC voor alle ondernemingen van de Axalta Groep. Hun webtracking- en analysesoftware werkt met zogenaamde analytische cookies die wij alleen met uw toestemming zullen gebruiken (voor meer informatie over analytische cookies, zie het gedeelte over Cookies hieronder).

Cookies

"Cookies" zijn kleine bestandjes waarmee wij individuele informatie die verband houdt met uw computer of een ander apparaat dat wordt gebruikt voor toegang tot onze website, kunnen opslaan. Cookies helpen ons, bijvoorbeeld om de gebruiksfrequentie en het aantal mensen dat onze website bezoekt, te bepalen en om onze diensten voor u zo prettig en efficiënt mogelijk te maken.

Soorten cookies Sessiecookiesworden slechts tijdelijk tijdens een browsingsessie opgeslagen en worden van het apparaat van de bezoeker verwijderd nadat de browser wordt afgesloten. Permanente cookies worden gedurende een vaste, vooraf bepaalde periode (meestal enkele maanden) op uw apparaat opgeslagen en worden niet verwijderd wanneer de browser wordt gesloten. Permanente cookies worden gebruikt wanneer wij uw apparaat gedurende meer dan één browsersessie moeten kunnen herkennen.

Eigen cookies worden geplaatst door de website die u bezoekt, en kunnen alleen door die site worden gelezen. Cookies van derden worden niet geplaatst door de eigenaar van de website die u bezoekt, maar door een andere organisatie. Adverteerders en andere derde partijen kunnen bijvoorbeeld hun eigen cookies gebruiken wanneer u op een advertentie of link op onze website klikt, of wij kunnen een derde partij inschakelen die hun eigen cookie instelt om deze dienst uit te voeren.

Er kan onderscheid gemaakt worden tussen de volgende soorten cookies:

Noodzakelijke cookies zijn cookies die nodig zijn voor de werking van onze website, bijvoorbeeld om de veiligheid te waarborgen. Andere noodzakelijke cookies zorgen ervoor dat we functies of diensten kunnen bieden waar u uitdrukkelijk om vraagt. Voor deze cookies is uw toestemming niet vereist en ze kunnen ook niet worden uitgeschakeld (hoewel u in sommige gevallen uw verzoeken kunt wijzigen). U kunt uw browser zo instellen dat deze cookies worden geblokkeerd of dat u een waarschuwing krijgt over deze cookies. Als u dit soort cookies blokkeert bestaat wel de kans dat sommige delen van onze website niet werken.

Functionele cookies worden gebruikt om u bepaalde functionaliteiten te bieden door uw keuzes en instellingen met betrekking tot onze Diensten vast te leggen, uw voorkeuren over een langere periode te bewaren en u te herkennen wanneer u terugkeert naar onze website, zodat wij u een betere ervaring op deze website kunnen bieden. Wij zullen functionele cookies alleen op uw apparaat opslaan en gebruiken als u daarmee instemt. Als u niet instemt met dit soort cookies, kunnen wij u bepaalde functionaliteiten niet bieden.

Analytische cookies zorgen ervoor dat we het gebruik van de website kunnen analyseren en begrijpen hoe bezoekers de website gebruiken. Deze cookies herkennen en verzamelen informatie over het aantal bezoekers, de pagina's die ze bekijken, hoe lang de pagina's bekeken worden en hoe bezoekers navigeren op onze website. Hierdoor kan de werking van onze website worden verbeterd, bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat bezoekers gemakkelijk vinden wat ze zoeken. Wij zullen alleen analytische cookies op uw apparaat opslaan en gebruiken als u daarmee instemt. Als u niet instemt met dit soort cookies, kunnen wij onze website niet verbeteren op basis van uw bezoekgegevens.

Wij gebruiken de volgende "cookies" op onze website in verband met sommige hierboven beschreven functionaliteiten.

Soort cookie

Naam

Doel

    Levensduur

Noodzakelijke cookies

.auth.axaltacs.com

Deze cookie is nodig om basisfunctionaliteiten van de website te kunnen verstrekken, zoals het onthouden van de inlogstatus en hiermee kunt u automatisch inloggen op een Axalta-dienst waarvoor u zich eerder heeft geregistreerd.

  worden verwijderd na   

  beëindiging van de browsersessie

Functionele cookies

.axaltacs.com,

.axalta.com,

.standox.com, .spieshecker.com, .cromax.com

Met deze cookies kan Axalta de door u gemaakte keuzes onthouden zoals uw taal of de regio waar u zich bevindt en meer persoonlijke functionaliteit aan u leveren. De informatie die deze cookies verzamelen, kan geanonimiseerd zijn en kunnen niet uw browse-activiteit op andere websites volgen.

    12 maanden

Analytische cookies

.addthis.com

De cookie wordt gebruikt om gegevens te verzamelen om meldingen te doen aan websites die gebruikmaken van AddThis. AddThis levert analyses om Axalta meer inzicht te geven in zijn bezoekers. AddThis gebruikt bijvoorbeeld een willekeurig gegenereerde ID toegewezen aan elke webbrowser om een uitgever van een website te laten weten hoeveel mensen content delen. Ze gebruiken ook verzamelde browsegegevens om een uitgever van een website te vertellen welke mensen de content het vaakst met hun vrienden delen.

    13 maanden

Analytische cookies

.statse.webtrekklive.com, .webtrekk.com

Het analysesysteem van Axalta gebruikt cookies om informatie te verzamelen over bezoekersactiviteit op de website en andere online diensten van Axalta. De verzamelde gegevens worden verzonden naar Webtrekk, onze partner in analytics, voor analyse en rapportage. Axalta gebruikt deze informatie om zijn diensten aan zijn gebruikers te verbeteren. De gegevens worden alleen in verzamelde vorm gebruikt. Meer informatie vindt u hier

 

    6 maanden

 

De content van een cookie is beperkt tot een identificatienummer. Naam, IP-adres of andere informatie over uw ware identiteit wordt alleen verzameld voor zover nodig voor de uitvoering van de functionele cookies (d.w.z. in verband met de inlogfunctie).

Cookiebeheer en toestemming intrekken

Cookiebeheer en toestemming intrekken. Wij vragen uw opt-in toestemming voor het gebruik van de cookies en andere tracking-technologieën op deze website wanneer u de website voor het eerst bezoekt en wanneer wij nieuwe cookies op de website introduceren, tenzij het om noodzakelijke cookies gaat, in welk geval uw toestemming niet vereist is. Wanneer u de website bezoekt, zal een pop-up verschijnen om u te informeren over ons gebruik van dergelijke cookies. U kunt hiervoor toestemming geven door op "Accepteren" te klikken, of cookies te weigeren (behalve noodzakelijke cookies) door op "Weigeren" te klikken. U kunt ook op de link naar de cookie-manager klikken om ons toestemmingsbeheerplatform te bezoeken en te beslissen welke categorieën cookies u wenst te aanvaarden en welke cookies u wenst te weigeren.

U kunt op elk moment uw toestemming voor de toekomst intrekken.

Als u cookies weigert, zullen wij deze cookies niet op uw apparaat plaatsen, met uitzondering van noodzakelijke cookies en een cookie om te onthouden dat u niet wilt dat er cookies worden geplaatst bij een bezoek aan onze website.

Als u cookies hebt geaccepteerd maar ze voor de toekomst wilt weigeren (uw toestemming intrekken), kunt u de cookies in uw websitebrowser verwijderen. Het venster met cookies en de link naar de cookiebeheerder verschijnt dan weer.

Cookies kunnen ook uitgeschakeld worden door de browserinstellingen van uw website zodanig te wijzigen dat cookies worden geweigerd. De procedure hiervoor hangt af van uw browser. Door cookies te weigeren voorkomt uw browser dat nieuwe cookies worden geaccepteerd en (afhankelijk van de mogelijkheden van uw browsersoftware) kunt u op meerdere manieren beslissen over de acceptatie van elke nieuwe cookie. U kunt ook alle cookies verwijderen die zich al op uw apparaat bevinden. Door dit te doen, kan het gebeuren dat u bij ieder bezoek aan de website een aantal voorkeuren steeds handmatig moet aanpassen. Met alle moderne browsers kunt u uw cookie-instellingen wijzigen, meestal door naar het menu 'Opties' of 'Voorkeuren' van uw browser te gaan. Gebruik de 'Help'-optie in uw browser voor meer details.

(i) Cookie-instellingen in Internet Explorer

(ii) Cookie-instellingen in Microsoft Edge

(ii) Cookie-instellingen in Firefox

(iii) Cookie-instellingen in Chrome

(iv) Cookie-instellingen in Safari web en iOS.

Als u ervoor kiest geen gebruik te maken van de tool voor cookievoorkeuren, maar in plaats daarvan cookies te beheren via browsers, vergeet dan niet uw instellingen te wijzigen in elke browser en voor elk van uw apparaten.

Het blokkeren van alle cookies (inclusief noodzakelijke cookies) zal een nadelige invloed hebben op de bruikbaarheid van vele websites, inclusief de onze. Als u noodzakelijke cookies blokkeert, is het mogelijk dat u niet alle functies op deze website kunt gebruiken. U kunt ook cookies verwijderen die al op uw computer zijn opgeslagen. Het verwijderen van cookies kan echter een nadelige invloed hebben op de bruikbaarheid van veel websites, waaronder de onze.

Meer informatie over cookies vindt u op www.aboutcookies.org of www.allaboutcookies.org.

Gebruik van Persoonsgegevens

Hieronder leest u voor welke doeleinden uw persoonsgegevens gebruikt worden.  Aanvullende gegevens over hoe wij uw persoonsgegevens verwerken, kunnen aan u worden verstrekt in een aparte kennisgeving of contract.

Alle verwerking en gebruik van uw persoonsgegevens wordt gerechtvaardigd met een "rechtsgrondslag" voor verwerking. Daarnaast is voor de verwerking van gevoelige persoonsgegevens (ook wel bijzondere persoonsgegevens genoemd) een aanvullende voorwaarde (of rechtvaardiging) vereist. In de meeste gevallen zal de verwerking berusten op een van de volgende rechtsgrondslagen:

  • Uitvoering van een contract: Het verwerken is noodzakelijk voor het uitvoeren van een contract met u of voor het ondernemen van stappen om op uw verzoek een contract met u te sluiten, zoals het uitvoeren van een bestelling, voor het beoordelen van uw sollicitatie, of voor het leveren van productinformatie waarom u heeft verzocht;
  • Wettelijke verplichting: Het verwerken is voor ons noodzakelijk om te voldoen aan een relevante wettelijke verplichting in de EER, VK, Zuid-Afrika, Rusland en Turkije zoals het bijhouden van een administratie of om de geschiktheid voor een dienstverband te controleren;
  • Legitiem belang: Het verwerken is in ons legitieme belang , dat niet minder zwaar weegt dan uw belangen en fundamentele rechten; of
  • Toestemming: u heeft toestemming gegeven voor de verwerking.

Wij gebruiken de door ons verzamelde persoonsgegevens voor de volgende doeleinden, steunend op de hieronder uiteengezette rechtsgrondslagen:

  • Uitvoering van een contract: het aan u leveren van diensten of producten die u bij ons heeft besteld;
  • Uitvoering van een contract: het uitvoeren en beheren van prestaties van aankoop- of verkoopovereenkomsten met onze leveranciers en klanten, die natuurlijke personen zijn;
  • Uitvoering van een contract: het bieden van ondersteuning na verkoop;
  • Uitvoering van een contract: het verwerken, evalueren en voltooien van bepaalde transacties die betrekking hebben op de website en algemenere transacties die betrekking hebben op de producten en diensten van Axalta;
  • Legitiem belang: het uitvoeren en beheren van prestaties van aankoop- of verkoopovereenkomsten met onze leveranciers en klanten die rechtspersonen zijn;
  • Legitiem belang (of toestemming, indien wettelijk vereist) : het uitvoeren, evalueren, onderhouden, verbeteren en ontwikkelen van de website (waaronder het controleren en analyseren van trends, toegang tot en gebruik van de website voor adverteren en marketing met behulp van analysesoftware);
  • Legitiem belang: het evalueren, verbeteren en ontwikkelen van onze producten en diensten in het algemeen;
  • Legitiem belang: het aanpassen van onze website aan de behoeften van de klanten;
  • Legitiem belang (of toestemming, indien wettelijk vereist): het betrekken van u bij evenementen, promoties, de website en de producten en diensten van Axalta;
  • Uitvoering van een contract (precontractuele fase): het aan u verstrekken van documentatie of communicaties die u heeft aangevraagd;
  • Legitiem belang: het corresponderen met gebruikers om hun vragen of klachten op te lossen;
  • Uitvoering van een contract (precontractuele fase): het ondersteunen en beheren van werving, werkstages, of stageprocessen, waaronder het in overweging nemen van sollicitaties en het uitbrengen van offertes;
  • Legitiem belang (of toestemming indien wettelijk vereist): het aan u toesturen van marketinginformatie, indien dit wettelijk is toegestaan;
  • Legitiem belang: het beschermen en beveiligen van de website, de vertrouwelijke en eigendomsinformatie van Axalta en werknemers van Axalta;
  • Legitiem belang: het beheren, beschermen en uitvoeren van onderzoeken naar fraude, risicoblootstelling, vorderingen en andere verplichtingen, waaronder, maar niet beperkt tot schending van onze contractvoorwaarden of wet- of regelgeving;
  • Legitiem belang: het delen van uw persoonsgegevens met derden in verband met mogelijke of daadwerkelijke verkoop van ons bedrijf of een van onze bedrijfsmiddelen of die van een bij ons aangesloten bedrijf, in welk geval persoonsgegevens die door ons worden bewaard over onze gebruikers onderdeel kunnen uitmaken van de bedrijfsmiddelen die worden overgedragen;

Axalta zal uw persoonsgegevens niet verkopen of verhuren aan derden.

Persoonsgegevens delen

Wij maken onderdeel uit van de internationale Axalta-groep, en het zal van tijd tot tijd nodig zijn om uw persoonsgegevens voor de hierboven beschreven doeleinden te delen met bedrijven die bij ons zijn aangesloten. Een lijst met alle bedrijven in de Axalta-groep vindt u hier. Wij kunnen ook externe dienstverleners aanwijzen (die volgens onze instructies zullen handelen) om ons te helpen bij het leveren van informatie, producten of diensten aan u, bij het uitvoeren en beheren van onze activiteiten, of bij het beheren en verbeteren van onze producten, diensten of de website. Axalta kan uw persoonsgegevens met deze aangesloten bedrijven en derden delen om de diensten waarvoor de derden door Axalta zijn aangetrokken uit te voeren namens Axalta, onderhevig aan passende contractuele beperkingen en beveiligingsmaatregelen, of als wij van mening zijn dat het redelijkerwijs nodig is om schade of verlies te voorkomen, of indien wij van mening zijn dat de openbaring zal helpen bij een onderzoek naar vermeende of feitelijke illegale activiteiten.

Indien uw persoonsgegevens worden overgedragen buiten de EER of VK naar andere bij Axalta aangesloten bedrijven of naar externe dienstverleners, zullen wij stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat de persoonsgegevens hetzelfde niveau van bescherming krijgen als wanneer zij binnen de EU zouden blijven, door onder andere gegevensoverdrachtsovereenkomsten aan te gaan die gebruik maken van door de Europese Commissie goedgekeurde Standaard Contractclausules. Voor overdrachten van persoonsgegevens tussen aangesloten bedrijven van Axalta, maken wij gebruik van door de Europese Commissie goedgekeurde Standaard Contractclausules. Een lijst met alle landen die vallen onder een besluit van de Europese Commissie waarin is vastgesteld dat het betreffende land voldoende bescherming van persoonsgegevens biedt, staat hier. U heeft het recht om meer informatie te verwerven over het mechanisme waarmee uw persoonsgegevens worden overgedragen buiten de EU. U vindt de contactgegevens in het gedeelte Contactinformatie hieronder.

Axalta behoudt zich het recht voor om informatie die u ons verstrekt en die niet wordt beschouwd als persoonsgegevens of anderszins niet onderhevig is aan contractuele beperkingen, te delen.

Kinderen

De website is niet bedoeld voor gebruik door kinderen jonger dan 18 jaar en Axalta zal niet bewust persoonsgegevens van kinderen jonger dan 18 jaar verzamelen, opslaan, delen of gebruiken. Indien je jonger bent dan 18 jaar, verstrek dan geen persoonsgegevens, zelfs niet als de website hier wel om vraagt. Indien je jonger bent dan 18 jaar en persoonsgegevens hebt verstrekt, vraag dan aan je ouder(s) of voogd(en) om Axalta hierover in te lichten waarna Axalta dergelijke persoonsgegevens zal verwijderen.

Marketing

Indien het wettig is om te doen, en daar waar nodig met uw toestemming, kunnen wij met u communiceren via e-mail om u te informeren over onze producten en diensten. Indien u zich wilt afmelden voor het ontvangen van marketingberichten, gebruikt u de 'afmeld'-link die in onze e-mails staat vermeld of neemt u anderszins direct contact met ons op waarna wij zullen stoppen met het versturen van berichten naar u.

Beveiliging

 

Axalta streeft naar het beveiligen en beschermen van uw persoonsgegevens tegen onbevoegde toegang, onjuist gebruik of openbaring, onbevoegde aanpassing of onwettige vernietiging of onbedoeld verlies en Axalta gebruikt en onderhoudt hiervoor bepaalde redelijke processen, systemen en technologieën. U erkent echter dat geen enkele overdracht over het internet volledig veilig of foutvrij is en dat deze processen, systemen en technologieën die door Axalta worden gebruikt en onderhouden, gecompromitteerd kunnen worden.

Bewaren van uw Persoonsgegevens

Wij passen een algemene regel toe om persoonsgegevens uitsluitend te bewaren zolang dit nodig is voor de doeleinden waarvoor ze zijn verzameld.  Over het algemeen bewaren wij uw persoonsgegevens gedurende een bepaalde periode die overeenkomt met een verjaringstermijn, bijvoorbeeld voor het bijhouden van een nauwkeurig dossier van uw transacties met ons. In bepaalde omstandigheden echter, kunnen wij persoonsgegevens gedurende andere perioden bewaren, bijvoorbeeld wanneer wij dit volgens wettige, fiscale of boekhoudkundige vereisten moeten doen, of indien wij hiertoe verplicht worden door een rechtsvordering, gerechtelijke instantie of andere overheidsinstantie met de bevoegdheid om een dergelijk verzoek te doen, voor zolang als nodig is.

Ten aanzien van marketing bewaren wij uw persoonsgegevens gedurende 3 jaar na uw laatste verzoek om een dienst of ander contact dat u met ons heeft opgenomen.

Externe links

Deze website kan links naar websites van derden bevatten. Aangezien Axalta geen beheer heeft over of verantwoordelijk is voor de privacypraktijken van die websites, raden wij u aan het privacybeleid van deze derden te bekijken. Deze Verklaring is uitsluitend van toepassing op persoonsgegevens die door onze websites worden verzameld in de loop van onze bedrijfsactiviteiten.

Wijzigingen in deze Verklaring

Alle wijzigingen of updates aan deze Verklaring worden van tevoren op deze pagina geplaatst.  Indien wij uw contactgegevens in ons archief hebben, zullen wij u van tevoren informeren over wijzigingen aan deze Verklaring die wezenlijk zijn of invloed op u kunnen hebben.  Voor andere wijzigingen raden wij u aan regelmatig terug te keren en te kijken of er wijzigingen of updates zijn uitgevoerd aan deze Verklaring.

Contactinformatie

 

Indien u vragen heeft met betrekking tot deze Verklaring of indien u een van uw rechten wenst uit te oefenen, kunt u contact met ons opnemen via: Data-Privacy@axalta.com

Wij hebben ook een functionaris voor gegevensbescherming, waarmee u contact kunt opnemen via: Data-Privacy@axalta.com

Onze EU-functionaris voor gegevensbescherming kan worden gecontacteerd via: Data-Privacy@axalta.com

Onze vertegenwoordigers voor EER- kunnen worden gecontacteerd via: Data-Privacy@axalta.com

Onze vertegenwoordigers voor het VK- kunnen worden gecontacteerd via: Data-Privacy@axalta.com

Onze vertegenwoordigers voor Rusland kunnen worden gecontacteerd via: Data-Privacy@axalta.com

Onze vertegenwoordigers voor Zuid-Afrika kunnen worden gecontacteerd via: Data-Privacy@axalta.com, Hannes Kloppers, Axalta Coating Systems South Africa (Pty) Ltd; 121 Gazelle Avenue, Corporate Park South, Randjespark, Midrand, 1685, Zuid-Afrika, telefoon +27 10 592 1768.

 

Onze vertegenwoordigers voor Turkije kunnen worden gecontacteerd via: Data-Privacy@axalta.com, Elif Sahin, Axalta Boya Sistemleri, Plot G 22 B13 C1D, Axalta Boya Sistemleri, Cumhuriyet Mahallesi, Kadife sokak No: 9, 41480 Çayırova / Kocaeli, Turkije, telefoon +90 262 674 00 00.

 

Ingezetenen van de EER, Zwitserland en het VK - Uw rechten

 

·         Recht op toegang - u hebt het recht om toegang te vragen tot uw persoonsgegevens die we bewaren en om informatie te verkrijgen over de verwerking van die gegevens.

·         Recht op corrigeren - we zullen stappen ondernemen overeenkomstig de van toepassing zijnde wetgeving en uw persoonsgegevens accuraat, volledig en bijgewerkt houden. U heeft het recht om onvolledige, onjuiste of incorrecte persoonsgegevens te corrigeren (dat betekent rectificeren). 

·         Recht op het intrekken van toestemming - indien uw persoonsgegevens worden verwerkt op basis van uw toestemming, heeft u het recht te allen tijde uw toestemming in te trekken zonder dat dit invloed heeft op de wettigheid van het verwerken op basis van uw toestemming voordat u deze toestemming introk.

·         Gegevensportabiliteit - indien wij vertrouwen op uw toestemming (als de juridische grondslag voor verwerking), of het feit dat verwerking nodig is voor het uitvoeren van een contract waarvan u deel uitmaakt of om op uw verzoek stappen te ondernemen voordat het contract wordt aangegaan, en de Persoonsgegevens worden op geautomatiseerde wijze verwerkt, heeft u het recht om al dergelijke persoonsgegevens die u aan ons heeft verstrekt in een gestructureerd, algemeen gebruikt en machineleesbaar formaat te ontvangen en ook om ons te verzoeken deze door te sturen naar een andere verantwoordelijke waar dit technisch mogelijk is. 

·         Recht op verwijdering - u heeft het recht om uw persoonsgegevens in bepaalde omstandigheden te laten verwijderen, zoals wanneer u uw toestemming heeft ingetrokken, indien u bezwaar maakt tegen verwerking op basis van legitieme belangen en wij geen juridische grondslag hebben (zie onder) om hier tegenin te gaan, of wanneer uw persoonsgegevens onwettig worden verwerkt.

·         Recht op beperking van verwerking - u heeft het recht om onze verwerking van uw persoonsgegevens te beperken (dat betekent dat u alleen toestemming geeft voor opslag) indien:

o   u de nauwkeurigheid van de persoonsgegevens bestrijdt, totdat wij de juiste stappen hebben genomen om de nauwkeurigheid ervan te corrigeren of te bevestigen;

o   het verwerken onwettig is, maar u wilt niet dat de persoonsgegevens worden verwijderd;

o   wij niet langer uw persoonsgegevens nodig hebben voor de verwerkingsdoelen, maar u dergelijke persoonsgegevens nodig heeft voor het instellen, uitoefenen of verdedigen van rechtsvorderingen; of

o   u bezwaar heeft gemaakt tegen de rechtvaardiging van de legitieme grondslag van het verwerken (zie onder) en in afwachting bent van de verificatie of we een overtuigende legitieme grondslag hebben om verder te gaan met het uitvoeren van een dergelijke verwerking.

Indien uw persoonsgegevens onderhevig zijn aan een beperking, zullen wij deze uitsluitend verwerken met uw toestemming of voor het instellen, uitoefenen of verdedigen van rechtsvorderingen.

·         Recht om een verklaring af te leggen - Uitsluitend voor Italië: In geval van overlijden kunnen de voornoemde rechten met betrekking tot uw persoonsgegevens worden uitgeoefend door degenen die belang hebben bij uw persoonsgegevens, of namens u optreden als gevolmachtigde, of om familieredenen die bescherming verdienen. U kunt de uitoefening van sommige van de hierboven opgesomde rechten door uw rechtverkrijgenden uitdrukkelijk verbieden door ons een schriftelijke verklaring te sturen op het hieronder vermelde e-mailadres. De verklaring kan later op dezelfde wijze worden herroepen of gewijzigd.

·         Recht om richtlijnen uit te vaardigen - Uitsluitend voor Frankrijk: U hebt het recht om te bepalen wat er na overlijden met uw persoonsgegevens gebeurt. Neem hiervoor contact op met ons op hieronder aangegeven e-mailadres.

 

 

·         Recht om bezwaar te maken tegen verwerking (waaronder profilering) op basis van legitieme belangen - indien wij vertrouwen op legitieme belangen voor het verwerken van persoonsgegevens, heeft u het recht om bezwaar te maken tegen die verwerking. Indien u bezwaar maakt, moeten wij stoppen met de verwerking tenzij wij een dwingende legitieme grondslag kunnen aantonen voor de verwerking die zwaarder weegt dan uw belangen, rechten en vrijheden of indien wij de persoonsgegevens moeten verwerken voor het instellen, uitoefenen of verdedigingen van rechtsvorderingen. Indien wij vertrouwen op legitieme belangen als basis voor verwerking, zijn we van mening dat we een dergelijke dwingende grondslag kunnen aantonen, maar we zullen elk geval op individuele basis overwegen.

·         Recht om bezwaar te maken tegen marketing (waaronder profilering) - u heeft het recht bezwaar te maken tegen het gebruik van uw persoonsgegevens (waaronder profilering) voor directe marketingdoeleinden, zoals wanneer wij uw persoonsgegevens gebruiken om u uit te nodigen voor onze promotie-evenementen.

 

Neem contact met ons op via  Data-Privacy@axalta.comals u een van uw rechten wenst uit te oefenen, of als u vragen of klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens.

U heeft ook het recht om een klacht in te dienen bij een toezichthoudende instantie in uw woonplaats, werkplaats of de plaats waar de vermeende overtreding heeft plaatsgevonden, indien u van mening bent dat verwerking van uw persoonsgegevens in strijd is met de geldende wetgeving.  Een lijst met toezichthoudende instanties voor gegevensbescherming is hier verkrijgbaar: https://edpb.europa.eu/about-edpb/about-edpb/members_en.

Aanvullende informatie voor ingezetenen van Rusland

Alle verwijzingen naar de verwerkingsverantwoordelijke in deze mededeling hebben betrekking op de gegevensbeheerder.

Voor ingezetenen van Rusland gelden dezelfde rechten als hierboven vermeld. De contactgegevens van de Russische toezichthoudende autoriteit voor gegevensbescherming (Roskomnadzor) vindt u hier:  https://rkn.gov.ru/

Onze vertegenwoordiger voor Rusland kan worden gecontacteerd via: Data-Privacy@axalta.com

Aanvullende informatie en rechten voor inwoners van Zuid-Afrika

De Protection of Personal Information Act, 2013 ("POPIA") is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens die in een register in Zuid-Afrika zijn opgenomen. In aanvulling op of in afwijking van deze Website Privacyverklaring zijn de volgende bepalingen van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens door Axalta die binnen het toepassingsgebied van POPIA valt. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de Axalta-entiteit die uw persoonsgegevens verwerkt, in Zuid-Afrika gevestigd is of wanneer u als betrokkene in Zuid-Afrika gevestigd bent of uw persoonsgegevens in Zuid-Afrika worden verzameld.

Verwijzingen naar persoonsgegevens in deze Verklaring hebben betrekking op persoonsgegevens zoals gedefinieerd in POPIA, voor zover de verwerkingsactiviteiten en de betrokkenen binnen het toepassingsgebied van POPIA vallen. Persoonsgegevens omvatten derhalve de persoonlijke informatie van een identificeerbare, levende, natuurlijke persoon en, indien van toepassing, een bestaande rechtspersoon (bedrijf). Verwijzingen in deze Verklaring naar gevoelige gegevens omvatten bijzondere persoonsgegevens zoals omschreven in de POPIA.

Een verwijzing naar de verwerkingsverantwoordelijke in deze Verklaring omvat ook de verwerkingsverantwoordelijke in de zin van de POPIA. Evenzo omvat de verwijzing naar de gegevensverwerker in deze mededeling ook de verwerker in de zin van de POPIA.

Persoonsgegevens delen

Indien er sprake is van overdracht van persoonsgegevens van Zuid-Afrika naar andere locaties zullen wij er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de landen waaraan de persoonsgegevens worden doorgegeven een adequaat niveau van gegevensbescherming bieden dat vergelijkbaar is met dat van POPIA of dat er een passende rechtvaardiging krachtens POPIA is voor de overdracht, zoals een overeenkomst inzake gegevensoverdracht met de ontvanger van de persoonsgegevens die passende bepalingen inzake gegevensbescherming bevat om de persoonsgegevens te beschermen. Tevens zullen we zorgen voor voorafgaande toestemming van de Autoriteit Persoonsgegevens in omstandigheden waarin dit vereist is.

Kinderen

De website is niet bedoeld voor gebruik door kinderen jonger dan 18 jaar en Axalta zal niet bewust persoonsgegevens van kinderen jonger dan 18 jaar verzamelen, opslaan, delen of gebruiken. Indien je jonger bent dan 18 jaar, verstrek dan geen persoonsgegevens, zelfs niet als de website hier wel om vraagt. Indien je jonger bent dan 18 jaar en persoonsgegevens hebt verstrekt, vraag dan aan je ouder(s) of voogd(en) of een ander bevoegd persoon om Axalta hierover in te lichten waarna Axalta dergelijke persoonsgegevens zal verwijderen.

Uw rechten

Binnen het kader van POPIA heeft u de volgende rechten met betrekking tot uw persoonsgegevens:

  • Recht op toegang - u heeft het recht om toegang te vragen tot alle persoonsgegevens die wij van u bewaren, en om informatie te verkrijgen over de verwerking van die gegevens (onder voorbehoud van de weigeringsgronden in de Wet ter bevordering van de toegang tot informatie, 2000). 
  • Recht op correctieverzoek - we zullen stappen ondernemen overeenkomstig POPIA en uw persoonsgegevens accuraat, volledig en bijgewerkt houden.  U heeft het recht te verzoeken om correctie van ontoereikende, onvolledige of onjuiste persoonsgegevens (rectificatie).
  • Recht om verwijdering te vragen - u heeft het recht om vernietiging of verwijdering van uw persoonsgegevens te vragen in bepaalde omstandigheden, waaronder wanneer het voor Axalta niet langer noodzakelijk is om de persoonsgegevens te verwerken voor het doel waarvoor ze werden verzameld.
  • Recht van bezwaar - u heeft het recht om op redelijke gronden bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens wanneer de verwerking plaatsvindt op basis van de bescherming van uw gerechtvaardigde belangen of op basis van het feit dat de verwerking noodzakelijk is voor de behartiging van de gerechtvaardigde belangen van Axalta of een derde aan wie de persoonsgegevens worden verstrekt.
  • Recht op bezwaar tegen marketing - u heeft het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens voor directmarketingdoeleinden.
  • Geautomatiseerde verwerking - u heeft het recht niet te worden onderworpen aan een besluit dat uitsluitend is gebaseerd op de geautomatiseerde verwerking van uw persoonsgegevens.
  • Recht om een civiele procedure aan te spannen - U heeft het recht om een civiele procedure aan te spannen.
  • Recht op het intrekken van toestemming - Indien uw persoonsgegevens worden verwerkt op basis van uw toestemming, heeft u het recht te allen tijde uw toestemming in te trekken zonder dat dit invloed heeft op de wettigheid van het verwerken op basis van uw toestemming voordat u deze toestemming introk.

Voorts heeft u het recht een klacht in te dienen bij de Informatieregulator, waarvan u de gegevens hieronder vindt:

Informatieregulator (Zuid-Afrika)

JD House

27 Stiemens Street

Braamfontein

Johannesburg

2001

E-mail: inforeg@justice.gov.za / complaints.IR@justice.gov.za

Betrokkenen die een van de bovenstaande rechten wensen uit te oefenen, dienen contact op te nemen met de functionaris voor de gegevensbescherming van Axalta Zuid-Afrika via de contactgegevens in onderstaande "Contactinformatie"-clausule.

Ingezetenen van Turkije - Uw rechten

Krachtens artikel 11 van de Wet bescherming persoonsgegevens nr. 6698 heeft u de volgende rechten:

 

-          vernemen of uw persoonsgegevens al dan niet worden verwerkt,

-          vragen of uw persoonsgegevens zijn verwerkt,

-          het doel van de verwerking van uw persoonsgegevens te kennen en te weten of deze persoonsgegevens in overeenstemming met het doel worden gebruikt,

-          te weten aan welke derden uw persoonsgegevens in binnen- of buitenland worden overgedragen

-          vragen om rectificatie van eventuele onvolledige of onjuiste gegevens,

-          verzoeken om het verwijderen of vernietigen van uw persoonsgegevens onder bepaalde voorwaarden,

-          verzoeken om melding van de rectificatie-, verwijderings- en vernietigingsverzoeken aan derden aan wie uw persoonsgegevens zijn overgedragen,

-          om bezwaar te maken tegen beslissingen die uitsluitend via geautomatiseerde systemen zijn genomen,

-          vergoeding te vorderen van schade die voortvloeit uit de onrechtmatige verwerking van uw persoonsgegevens.

Wanneer wij uw toestemming hebben verkregen voor de verwerking van uw persoonsgegevens, heeft u het recht om uw toestemming te allen tijde in te trekken.

Indien u een van uw rechten wenst uit te oefenen neemt u contact op met de vertegenwoordiger van de verwerkingsverantwoordelijke in Turkije. De contactgegevens vindt u onder Contactinformatie.

Uitschakelen

Analytische cookies

 

Het analysesysteem van Axalta gebruikt cookies om informatie te verzamelen over bezoekersactiviteit op de websites en andere online diensten van Axalta. De verzamelde gegevens worden verzonden naar Webtrekk en/of Google Analytics, onze partners in analytics, voor analyse en rapportage. Axalta gebruikt deze informatie om zijn diensten aan zijn gebruikers te verbeteren. De gegevens worden alleen in verzamelde vorm gebruikt. Meer details zijn hier te vinden