Kontaktujte nás


Axalta Powder Coating Systems Central Europe GmbH
Holušická 2221/3
140 00 Praha 4
Czech Republic

Axalta ColourSelector: inovativní řešení vašeho výběru barev

Oficiální tisková zpráva


Pokud jde o výběr barev práškových laků a povrchových úprav na kovové podklady na budovách a venkovních objektech, jsou obvykle preferovanou volbou lakovací stroje a aplikátory. Společnost Axalta Powder Coatings zvolila jiný přístup a podporuje své zákazníky nově vyvinutým nástrojem na výběr barev ColourSelector, aby usnadnila profesionální a reprezentativní prezentaci navrhovaných barev. Vybraným partnerům v evropských zemích je k dispozici elegantní displej a přináší revoluci v procesu výběru barev.

Budovy a objekty promění barva v cokoli, co mají být, a ztvární, co mají říkat. Zásadním faktorem návrhu je proto u nich výběr dokonalého odstínu a textury, u kterých se jak architekti, tak produktoví designéři spoléhají na podporu lakovacích strojů a aplikátorů. Poskytnout zákazníkům optimální rady ohledně barev však bývá velmi obtížné, protože je třeba shromáždit různé vzorky barev z balíčků s vějíři barev a z barevných karet v různých velikostech a také brožury sestavené pro diskusi. Jakmile je dosaženo dohody o barvě, pro zákazníka obvykle nezbývá žádný další vzorek. „Ve společnosti Axalta Powder Coatings se vždy snažíme nacházet inovativní řešení, která ještě lépe podpoří naše zákazníky. Proto hledáme řešení, jak našim partnerům prezentovat barvy profesionálněji a reprezentativněji. Výsledkem je nově vyvinutý systém ColourSelector,“ vysvětluje Markus Koenigs, vedoucí marketingové komunikace v EMEA ve společnosti Axalta Powder Coatings.

Elegantní displej s působivými funkcemi

Nový systém ColourSelector je elegantní, úhledný displej se 490 barevnými, práškově lakovanými hliníkovými vzorovými panely, které jsou prezentovány v chromatickém pořadí. Výběr barev, efektů, povrchových úprav a stupňů lesku zahrnuje širokou škálu nejpopulárnějších výrobků na trhu s vysoce kvalitními práškovými laky například v super trvanlivé kvalitě. Výběr směřuje k nejnovějšímu vývoji a trendům v architektuře a designu.

Každý z chytře navržených panelů využívá zaoblenou přední stranu a zakřivené rohy. Panely lze vyjmout a získat tak bližší pohled a lepší pocit z použité povrchové úpravy. Dvě výkonná osvětlovací tělesa LED ve kvalitě denního světla integrovaná do displeje staví barvy do správného světla.

Robustní displej je vyroben z oceli a se svým bílým lakem s jemnou texturou působí velmi nenápadně a nevtíravě. Systém ColourSelector bude instalován v místě s podporou prodejního týmu Axalta. Lze ho umístit volně do prezentační místnosti nebo blízko ke stěně – ani v jednom případě nejsou třeba žádné upevňovací prostředky ani nářadí. Individuálně přizpůsobený s logem partnera by se měl stát ústředním bodem prezentační místnosti a atraktivním poutačem, který podtrhuje vysokou kompetenci společnosti v oblasti barev. „Našim partnerům umožní poskytnout jejich zákazníkům nejlepší možné služby a vytvořit oboustranně výhodnou situaci pro obě zúčastněné strany,“ prohlašuje Markus Koenigs.

Příkladný servis pro partnery a zákazníky

Tento nový nástroj přichází s webovou aplikací, která usnadňuje práci s ním a představuje výhodu pro partnery se systémem ColourSelector společnosti Axalta. Po projednání nejlepších barevných alternativ pro daný projekt si mohou zákazníci vybrat své nejoblíbenější vzorky barev, které jim pak zašle společnost Axalta přímo. „V tomto kontextu přebíráme pro naše partnery se systémem ColourSelector funkci servisního partnera a zajistíme zaslání vybraných vzorků jejich zákazníkům,“ dodává Markus Koenigs.

Proces objednávání je jednoduchý. Každý panel má na zadní straně nálepku, která uvádí všechny potřebné informace o produktu a odpovídající QR kód. Při zahájení procesu objednávky se QR kód vybraných barevných vzorků naskenuje v aplikaci. Poté je třeba zadat adresní údaje zákazníka buď naskenováním odpovídající funkcí aplikace, nebo ručním zadáním. Objednávka se pak přenese přímo do systému COLOURit, evropské panelové služby společnosti Axalta. Zákazníci partnerů se systémem ColourSelector obdrží podle svého sídla během několika dnů požadované barevné vzorky.

Servis včetně průběžné podpory

„V mezičase jsme již instalovali u vybraných partnerů velký počet systémů ColourSelector po celé Evropě a poptávka stále roste,“ informuje Markus Koenigs. To není žádné překvapení, protože působivé displeje na výběr barev přinášejí partnerům společnosti Axalta příležitost nabídnout jedinečným a exkluzivním způsobem dokonalé řešení pro každý projekt a posílit vazby partnerů s jejich zákazníky.

Další podporu nabízí Axalta v propagaci této nové služby, protože v úzké spolupráci s partnery vybavenými systémy ColourSelector přináší časté novinky a informace o vlastnostech tohoto nástroje a souvisejících činnostech. Vyhrazená část webových stránek včetně vyhledávače nejbližšího partnera pomůže zákazníkům snadno a rychle najít nejbližšího partnera vybaveného systémem ColourSelector. Na podporu zviditelnění systémů ColourSelector a k zajištění většího přínosu partnerům budou používány nejrůznější komunikační kanály. „Jsem přesvědčen, že systém ColourSelector přinese změnu a bude velkým úspěchem. Pomůže nám dosáhnout našeho cíle stát se průkopníky a špičkovými dodavateli barev v architektuře a designu,“ prohlašuje Markus Koenigs.

Další informace o systému ColourSelector najdete na stránkách www.axalta.cz/colourselector