Contact


Axalta Coating Systems Belgium bvba

p/a Bosstraat 67/7
3560 Lummen

 

Veel gestelde vragen


Deze controlelijst voor een probleemloos poedercoating process

werd ontwikkeld als een tool voor de poederlakker die met injektor technologie werkt om de meest frequente problemen te identificeren  en te detecteren, de oorzaken te definieren en een oplossing weer te geven.

Een poedercoating in deze controlelijst is  een coating die aangebracht wordt onder de vorm van een droog poeder op een geleidend substraat door middel van elektrostatisch spuiten. Meestal worden thermoharderde polymeren gebruikt voor de productie van dergelijke poedercoatings, daarnaast zijn er ook enkele thermoplasten geschikt.

Metallic effect poedercoatings

vallen op omwille van hun schittering, optische diepte en fascinerende kleureffecten onder gewijzigde licht condities. Dit fenomeen gekend als “metallic flip” geeft  een mooiere visuele aantrekking van deze poedercoatings. Gemaakt met hoge kwaliteit speciaal effect pigmenten zal het effect van de Axalta poederlakken afhangen van vele parameters zoals het type en hoeveelheid metallic/mica pigmenten, het metallic proces (dryblend/gebonderd), observatie, hoek, basiskleur…

Herstellingen van gepoederlakte oppervlakken 

Het herlakken van gepoederlakte oppervlakken kan nodig zijn voor verschillende redenen.

Download het Service Information Bulletin voor meer informatie.