Contact


Axalta Coating Systems Belgium bvba

p/a Bosstraat 67/7
3560 Lummen

 

ICONICA 2022

SuperDurable poederlakken voor metalen substraten


ICONICA is een collectie uiterst duurzame poederlakken die speciaal gecreëerd is voor een radicaal andere manier van wonen, werken en leven. Designers, architecten en innovators wereldwijd zijn op zoek naar nieuwe leefstijlen die beter zijn voor mens en planeet. En dat heeft ook een impact op de kleuren en de texturen die gebruikt worden in onze leefomgeving, want die veranderen mee.

We moeten nu de handen ineenslaan om universele problemen aan te pakken. De technologie en de wetenschap helpen ons te ontwerpen en te bouwen met een zo klein mogelijke CO2-voetafdruk, minder materialen en hulpbronnen te gebruiken en bronnen aan te vullen in plaats van te verspillen. Vandaag ontwerpen we voor de toekomst – met het oog op langdurige veerkracht, kwaliteit en prestaties. We maken immers deel uit van een groter geheel waar licht en duisternis, de zon en de maan, natuurlijke elementen en alles wat door de mens vervaardigd is, in harmonie moeten bestaan.

PRESTATIES

De ICONICA poederlakken beantwoorden aan Axalta's Alesta® SD kwaliteit, en bevatten uiterst duurzame polyesterhars. De producten in de collectie zijn ontwikkeld met hoogwaardige pigmenten en stabilisatoren, en hebben een uitstekende buitenduurzaamheid die de levensduur van gebouwen verlengt.

Tests hebben het glans- en kleurbehoud van alle tinten ICONICA poederlak aangetoond – zelfs in de meest extreme omstandigheden. De lakken werden tijdens de tests onder andere blootgesteld aan intense uv-straling, hoge temperaturen en een hoge vochtigheidsgraad.

ICONICA producten doorstaan de tand des tijds en hebben een maximale krasbestendigheid. Daardoor overtreffen ze de Qualicoat klasse II standaarden. Axalta biedt 25 jaar garantie, en garandeert zo dat de glans en de esthetische eigenschappen van de poederlakken optimaal behouden blijven.

De metallic afwerkingen hechten maximaal, voor een consistente kleur bij het aanbrengen én om kleurvariaties tussen verschillende partijen te voorkomen.

DUURZAAMHEID

Poederlakken bevatten geen solventen en geven een verwaarloosbare hoeveelheid VOC af aan de atmosfeer. Ze zijn dan ook duurzaam in vergelijking met solventdragende lakken, en hebben een minieme impact op de luchtkwaliteit in binnenruimtes.

De ICONICA poederlakken kunnen een gunstige invloed hebben op de LEED score (Leadership in Energy and Environmental Design). Voor alle producten in het assortiment is bovendien een milieuproductverklaring (EPD) beschikbaar.

TRENDS

Axalta's architecturale kleurexperts werken nauw samen met architecten, designers en andere belanghebbenden in de bouwsector, en helpen onze productinnovatie te ondersteunen.

De nieuwe collectie ICONICA poederlakken vloeit voort uit Axalta's eigen kleuronderzoek in samenwerking met Francq Colors Trend Studio, een kleurentrend- en kleuradviesbureau gespecialiseerd in architectuur en design van hoge kwaliteit.

 

       

Hoogtepunten

 

  • SuperDurable kwaliteit
  • Duurzaam, milieuvriendelijk en zeer makkelijk aan te brengen
  • Gebonderd, homogeen metallic effect
  • Verbeterde uv-bestendigheid
  • Uitstekende batch-to-batch consistentie
  • Uitmuntende krasbestendigheid
  • Gecertificeerd volgens de normen Qualicoat klasse 2 en GSB Florida 3 (Master)
  • Voldoet aan de AAMA2604 vereisten
  • 25 jaar garantie (onder voorwaarden)
  • Uit voorraad leverbaar