Producten & Klanten


Axalta ontwikkelt, produceert en verkoopt een zeer ruime waaier lakken voor diverse sectoren over de hele wereld. Onze klanten variëren van de grootste, wereldwijde OEM’s tot KMO’s. Zij hebben allen één ding gemeenschappelijk: de belofte van de Axalta kwaliteit. Onze werknemers verbinden er zich toe de best mogelijke klantentevredenheid te verzekeren door service- en productondersteuning te bieden voor elk merk dat we op de markt brengen. 

Thermosetting Poederlakken
Thermoplastische Poederlakken
Specialty Powder Additives
Poederadditieven
Specialty Powder Additives
Elektrische Isolatiematerialen
Industriële Vloeibare Lakken
Commerciële voertuigen
Refinish
OEM’s van lichte voertuigen

Thermosetting Poederlakken

Axalta Coating Systems heeft een van de meest uitgebreide assortimenten aan poederlaktechnologieën in de industrie. Poederlak is een solvent-vrije, milieuvriendelijke laktechnologie die eenvoudig toepasbaar is en waarvan het overspoten product direct recycleerbaar is. Er wordt in heel Europa een uitgebreide reeks hoogwaardige thermohardende poederlakken geformuleerd en geproduceerd voor de decoratieve en functionele lakindustrieën.

Thermoplastische Poederlakken

Axalta Coating Systems heeft een van de meest uitgebreide portfolio's van poederlaktechnologieën in de industrie. Naast het hoogwaardige assortiment thermohardende poederlak, biedt Axalta hoge functionaliteit en zware corrosiebescherming via zijn thermoplastische poederlakkenportfolio. Met Plascoat®, Abcite® , Talisman of Wireguard bieden wij een aangepaste oplossing voor alle industrieën die activa nodig hebben om te worden beschermd in veeleisende omgevingen.

Poederadditieven

Axalta Polymer Powders is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van ultrafijne thermoplastische poederlakken en additieven. Met zijn unieke combinatie aan neerslag- en micronisatie-procestechnologieën, heeft Axalta Polymer Powders zichzelf gevestigd als internationaal toonaangevend bedrijf in deze sector en levert een uitgebreide reeks poeders aan veel verschillende industrieën en klanten wereldwijd.
Ons productaanbod is gebaseerd op een groot aantal chemische polymeerverbindingen en deeltjesgrootteverdeling, wat een groot aantal functionaliteiten en toepassingen mogelijk maakt in polymeerverwerking, automobielindustrie, ruimtevaart, batterijen, co verven, 3D printing en meer.

Elektrische isolatiematerialen en lakken

De drie segmenten Energy Solutions - geëmailleerde draad, geïmpregneerde harsen en elektrische staalcoatings - vertegenwoordigen een uitgebreide reeks aan isolatiematerialen voor een steeds groeiende energiemarkt. De productseries zijn ontwikkeld om te voldoen aan de groeiende eisen die gesteld worden aan moderne en milieuvriendelijke materialen. Met een internationale aanwezigheid op het gebied van ontwikkelings- en servicefaciliteiten, technische expertise en hoogkwalitatieve producten creëert Energy Solutions een grote waarde voor klanten.

Industriële vloeibare lakken

De divisie Industrial Liquid Coatings biedt een ruime variëteit aan vloeibare lakken voor veel verschillende industriële klanten. Wij zetten ons in voor de ontwikkeling, productie en verkoop van vloeibare en elektrodepositielakken. Van landbouw, bouw en grondverzetapparatuur tot automobielonderdelen en algemene industriële lakken, wij werken eraan om kwaliteit, productiviteit en efficiëntie te verbeteren.

Commerciële voertuigen

Wij leveren praktisch overal ter wereld lakoplossingen voor de middelzware tot zware vrachtwagenindustrie. Onze producten zijn uitmuntend bij gebruik op de weg waar zware vrachtwagens te maken hebben met de strengste weersomstandigheden, gebruikmakend van laksystemen die zijn ontwikkeld om maximale prestaties te leveren met een diversiteit aan vloeibare en poederproducten voor producenten van zware vrachtwagens, bussen, spoorwagens en bedrijfsvoertuigen.

Refinish

De kunst van het overspuiten van een voertuig vraagt om de allerbeste producten en inzet voor totale klantondersteuning. Bij Axalta leveren onze nauwe interacties met onze klanten ons de informatie die we nodig hebben om voortdurend te innoveren. Van laksystemen met een ruime keuze uit verfkleuren en tinten tot kleurafstemming en kennis over toepassing, de kunst van het overspuiten vereist diverse vaardigheden die moeten samenkomen om tot een resultaat te komen dat steeds opnieuw voldoet aan de goedkeuring van de klant. Axalta biedt systemen voor het overspuiten van lakken voor passagiers- en commerciële voertuigen waarmee de Refinish shop kan voldoen aan dit veeleisende doel.

OEM’s van lichte voertuigen

Over de hele wereld vertrouwen light vehicle OEM's op Axalta Coating Systems voor het leveren van prestaties en uitzonderlijke kleurpaletten. Van superieure corrosiebescherming van onze elektrocoats tot weelderige basiskleuren en toplakken, het is ons doel om een prachtige afwerking te creëren die de zwaarste weers- en wegomstandigheden doorstaat. Er wordt gebruik gemaakt van toonaangevende kleurtechnologie en ontwerpexpertise om kleuren te creëren waarmee OEM's klanten niet alleen vandaag prachtige keuzes kunnen aanbieden, maar ook jaar na jaar uitzonderlijke en innovatieve kleuren kunnen leveren.

Nieuws


Nov 29, 2021 03:26

Axalta lanceert Drivus – een essentieel pakket van zakelijke diensten voor langetermijnsucces van carrosseriebedrijven

Axalta, een toonaangevende wereldwijde leverancier van vloeibare en poedercoatings, lanceert vandaag een nieuw concept voor zakelijke diensten voor de Europese autoschadeherstelmarkt. Het nieuwe merk Drivus is ontworpen om de focus te leggen op de specifieke uitdagingen waar carrosseriebedrijven mee te maken hebben. Drivus richt zich op productiviteit, prestaties en winst zodat carrosseriebedrijven sterke ondernemingen kunnen opbouwen.

Sep 27, 2021 03:26

Axalta Refinish Nederland opent ultramodern nieuwbouwpand

Axalta, een toonaangevende wereldwijde leverancier van vloeibare en poedercoatings, heeft het ultramoderne en duurzame nieuwbouwpand officieel geopend voor zijn Refinish activiteiten in Nederland. Vanuit de strategische locatie in Tiel kan Axalta Refinish Nederland nu nog beter in de behoeften van klanten voorzien met toonaangevende autoherstellak en non-paint producten en diensten. De wereldwijde schadeherstelmerken van Axalta in Nederland, CromaxTM, Spies Hecker, Standox en SyroxTM, hebben in mei 2021 hun intrek genomen in het nieuwe pand.

Sep 16, 2021 03:26

Axalta voltooit overname van U-POL

Axalta, een toonaangevende wereldwijde leverancier van vloeibare en poedercoatings, kondigt aan dat de eerder bekendgemaakte overname van U-POL Holdings Limited (“U-POL ”) met succes is afgerond. U-POL is een toonaangevende leverancier van verf, beschermende coatings en accessoires voornamelijk voor de automotive aftermarkt. De overname versterkt de wereldwijde leiderschapspositie van Axalta in de schadeherstelmarkt en ondersteunt de bredere groeistrategie.

Meer hierover