Kontakta oss


Axalta Powder Coating Systems Nordic AB
Box 520, Södra Varvsgatan 23
SE-593 25 Västervik
Sweden

Metallics are us


Metallicprodukterna som ingår i “Metallics are us” programmet är alla utvecklade och tillverkade med hjälp av den senaste bondningstekniken vilket gör dem användarvänliga och enkla att applicera. Tilläggas kan, att alla uppfyller antingen Qualicoat klass I eller II och GSB Standard eller Master. 

Mångfalden av kulörer och effekter består av de klassiska mycket uppskattade grå tonerna RAL 9006 & 9007 samt ett flertal DB kulörer men länkar även till nu rådande trender som guld, brons, koppar och vittrade oxider eller vintage utseende. I tillägg erbjuds även ett brett sortiment av ytor som efterliknar anodiserat utseende med alla pulverfärgens fördelar. 

Eftersom formulering och produktionsprocessen är bondad kan vi utveckla kulörer med mer metalliceffektpartiklar och därigenom skapa en gnistrande effekt med mer djup. I tillägg har bondade metallicar en högre UV-beständighet jämfört med efterblandade.

Kulörstabilitet från batch till batch är utmärkt för våra bondade metallicar och de finns tillgängliga i Alesta® AP Architectural Polyester och Alesta® SD SuperDurable. 

På Axalta Coating Systems förstår vi att varje kunds produktportfölj är mycket specifik och baserad på individuella behov.Vi erbjuder våra kunder möjligheten att skapa, med eller utan hjälp av ditt försäljningskontor eller försäljare, din personliga metallicselektion.