"Colour is a power which directly influences the soul"

Wassily Kandinsky

Rood

Het oudste woord dat gebruikt wordt in bijna alle talen, meestal is de betekenis gerelateerd aan bloed.  Rood wordt psychologisch gezien geassocieerd met vuur, bloed, warmte en kracht.

Geel

Geel is de kleur die verbonden is met het licht, de zon en goud.  In het Engels ligt ‘yellow’ zeer dicht tegen ‘to yell’, schreeuwen.

Blauw

Blauw is onze lievelingskleur.  We associëren blauw met vertrouwen, eenheid, sympathie and vriendschap.  Daarenboven roept het een gevoel van ruimtelijkheid op.

Groen

Groen associëren we met de natuur, de jeugd en jaloezie.  Groen is fris, geeft ons hoop en doet ons denken aan de lente.

Oranje

Deze kleur wekt ons optimisme op, we worden er vrolijk en speels van, zelfs soms spiritueel en blij.

Paars

Mysterieus paars, dat we vaak linken aan magie, overdaad en luxe.  Het is ongrijpbaar net zoals de eeuwigheid en doet ons denken aan pracht.

Roze

De kleur van de vrouwelijkheid en romantiek, zoetigheid en zachtheid.Het wordt geassocieerd met gevoel, tastbaarheid en liefde.

Bruin

Bruin is de kleur van aarde en is de minst populaire kleur volgens onderzoek. Het is een neutrale kleur die de kracht bezit andere kleuren te doen schitteren.

Wit

Wit staat voor perfectie, eenvoud en maagdelijkheid.  Symbool voor het goddelijke, onschuld en nieuw leven. Wit is zuiver en neutraal en is zeer populair in design en architectuur.

Zwart

Zwart wordt zowel ervaren als een negatieve kleur als als een functionele kleur, niettegenstaande het een zeer populaire kleur is in interieur ontwerp en architectuur.

Grijs

Grijs wordt vaak bekeken als zijnde negatief en wordt gelinkt aan ouderdom.  Hoewel deze kleur samenhangt met wijsheid and gesofisticeerd conservatisme.  Structuren worden benadrukt door het gebruik van grijs.